jaargang 47 ~ nummer 20 ~ 7 december 2020

Berichten
En daar zijn ze dan ... de prijswinnaars van de grote club actie!
Iris van Gulik

Met Mees (uit E1) en Fleur (uit D3) hebben jullie al kennis gemaakt. Zij verkochten samen 104 loten en deelden hun verkooptips met ons.

En Max (uit D5) en Sanne (uit E1) hebben hun voorbeeld goed gevolgd! Max heeft 37 loten verkocht en Sanne 30.

Max was bloedfanatiek. In zijn eentje is hij de hele buurt doorgegaan. En op een dag zelfs met 3 euro thuiskomen, omdat die mevrouw niet online kon kopen, maar zij Max wel vertrouwde dat hij zou regelen dat zijn moeder online een lootje zou kopen. Max heeft als bewijsje nog een printje gebracht naar die mevrouw.

De Leeuwen hebben als team de meeste loten verkocht. Het team van trainers Lotte (uit B1) en Romy (uit A2) heeft maar liefst 89 loten verkocht. D2 had nog meer loten verkocht, 104, maar zij zijn met meer kinderen, vandaar dat de het team uit de F-jes winnaar is geworden! E2 en E3 zijn ook teams die absoluut genoemd mogen worden als grootverkopers.

Alle leden die meer dan 20 loten hebben verkocht krijgen een waardebon per e-mail. Dat zijn naast de individuele prijswinnaars Amber uit E4, Jasper uit D2 en Sten uit E3.

En hoewel de senioren niet in de buurt kwamen van onze jeugdleden willen we ook een paar senioren in het zonnetje zetten. Henri (uit het 1e) en Marijke (uit het 4e) verkochten respectievelijk 14 en 13 loten. Ook zij krijgen daarvoor een prijsje. Sim-Son (uit het 5e) en Hans (niet-spelend lid) krijgen ook een eervolle vermelding door 10 of meer loten te hebben verkocht. Voor volgend jaar weten jullie bij wie je advies kunt inwinnen over hoe je meer loten kunt verkopen voor Sparta.

De prijswinnaars van de jeugd krijgen nog persoonlijk bericht op de training, dus dit bericht is nog alleen voor ouders en niet voor de kinderen zelf. Maar zorg wel dat je kind deze week op de training is! :-)

Nogmaals bedankt voor de steun van zoveel leden!

Iris van Gulik (0683331903; gulikgulikers@home.nl)


Afbeelding

Vrijwilliger in het zonnetje
Redactie

In deze rubriek van de Sparta nieuwsbrief wordt elke eerste nieuwsbrief van de maand een ‘vrijwilliger in het zonnetje’ gezet! Het bestuur zal elke maand iemand kiezen om in het zonnetje te zetten, zodat jullie deze (soms onzichtbare) mensen beter leren kennen en er achter komen wat zij doen om Sparta draaiende te houden.

In de laatste versie van deze rubriek is het de beurt aan Déanne de Lange (21). Deze zeer sportieve dame komt al van jongs af aan bij Sparta: “Ik ben zowat geboren op het korfbalveld!” lacht ze. Déanne haar ouders (Hans en Edith) kennen elkaar van de korfbal en zijn nog steeds actief bij de club. Daarnaast heeft Déanne een broertje Marijn (A2) en twee neefjes (A3 en B1) die korfballen bij Sparta, en natuurlijk haar oom Leon en tante Hedwig, die we veel in en om het veld zien (spelen beiden in midweek). Zelf korfbalt ze vanaf 2004 en speelt ze momenteel in de selectie.

In het dagelijks leven is Déanne werkzaam als pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijf Pi Oosterenk. Daarvoor heeft ze bij More than Kidz bij het Zonnehuis gewerkt. Deze liefde voor het werken met kinderen vertaalt zich bij Sparta in het trainen van jeugdteams: “Ik train al tien jaar jeugdteams,” aldus Déanne: “Ik begon te helpen bij mijn moeder op mijn elfde en sinds die tijd heb ik elk jaar een team getraind.” Momenteel traint ze de toppers van de D1. Naast het trainen van teams is Déanne ook actief bij het organiseren van allerhande activiteiten: vanuit de S-side waar ze sinds 5 jaar in zit, maar ook met andere activiteiten zoals het kamp, schoolkorfbal etc. “Ik wil altijd met alles helpen!” aldus Déanne.

Déanne voelt zich zeer vereerd dat ze door bestuur is gekozen als vrijwilliger in het zonnetje. “Er zijn zoveel mensen die heel veel doen voor de club, sommigen nog veel meer dan dat ik doe. Dat hebben we ook echt nodig. Mensen in mijn omgeving doen allemaal vrijwilligerswerk bij Sparta, het is me echt met de paplepel ingegoten!” lacht ze.


Afbeelding

Nieuwjaarsgala & Sparta-awards: De corona-editie
S-Side

Wat we in maart nooit hadden zien aankomen is helaas toch werkelijkheid geworden: we hebben inmiddels al een jaar met het corona-virus te maken en dit heeft ook behoorlijk veel impact op de sociale activiteiten. Inmiddels hebben we vanuit de S-Side 2 succesvolle pubquizzes georganiseerd en 2 januari staat de volgende activiteit op de planning: de Sparta-awards! Traditiegetrouw worden deze uitgereikt tijdens het Nieuwjaarsgala maar omdat het nog niet toegestaan is in grote getalen bijeen te komen hebben wij een alternatief bedacht.

In drie achtereenvolgende weken (‪7 - 14 - 21‬ december) zullen we een enquete rondsturen met twee awards (bijvoorbeeld 'wie is de vrolijkste spartaan?'). Via deze enquete kun je iemand nomineren waarvan jij denkt dat hij/zij de award zou moeten winnen. Vergeet hierbij niet ook een duidelijke reden aan te geven zodat mensen weten waarom ze op deze persoon zouden moeten stemmen. In de laatste week voor de uitreiking zal een meerkeuze enquete rondgestuurd worden waarin voor elk van de zes categorieen een top 3 is gekozen. Hierop kunnen alle Sparta leden en betrokkenen hun stem uitbrengen waarna op 2 januari de definitieve uitslag bepaald wordt en een live-uitreiking zal plaatsvinden die voor iedereen te volgen is via een livestream. Uiteraard zullen we daarna ook onder het genot van je favoriete drankje samen (digitaal) proosten op het nieuwe jaar!


(https://forms.gle/AAm3udx1sA4nM6TS7)


Sponsor-bedankers bedankt!
Sponsorcommissie

Om in deze bijzondere tijden wat contact te blijven houden en om onze sponsoren hartelijk te bedanken voor hun steun, heeft de sponsorcommissie de afgelopen week bij alle sponsoren een chocoladeletter langsgebracht. Dank aan alle langsbrengers! En bij die letter een mooi gedicht. Dank aan de dichter! En het allermooist: een aantal selectie- en jeugdspelers heeft dit gedicht voorgedragen zodat we het ook als filmpje aan de sponsoren aan konden bieden. Dank aan alle voordragers (ook aan degenen die door een foutje helaas niet hoorbaar waren en daarom niet in de film gekomen zijn...)!


(spartazwolle.nl/sponsorsinterklaas2020)


Afbeelding